AR-GE Seralarımızda Rivo Katı ve Sıvı Solucan Gübresi‘ nin çilek bitkisinde verimliliğe etkisini gözlemlemek için uygulama başlattık.

Ziraat Mühendisimizin anlatımıyla uygulama şu şekildedir:

“Bildiğiniz gibi ürettiğimiz gübrenin ürüne etkisini sürekli deneylerle takip ediyoruz. Program kapsamında çilek bitkisinde de gübremizin etkisini gözlemlemek amacıyla çalışmaları yaptık. Öncelikle dikim yapılacak sera toprağının yapısının düzenlenmesi ve organik madde içeriğinin artırılması hedefiyle serpme olarak Rivo Katı Solucan Gübresi‘ni uyguladık. Ardından toprakla gübreyi karıştırdık. Böylelikle gübrenin toprağa homojen bir biçimde dağılmasını sağladık.

Dikime hazır hale gelen toprağı malç naylonu ile örttük. Uygun sıra aralıklarına dikim için fide çukurları açıp, açılan bu fide çukurlarına birer avuç tekrar Rivo Katı Solucan Gübresi döktük ve fidelerin dikimini gerçekleştirdik.

Çalışmada damla sulama yöntemi kullanılmaktadır ve belirlenen uygun sulama aralıklarıyla çilek fidelerinin sulaması yapılmaktadır. Dikimden bir hafta sonra fidelerin çiçeklendiğini gözlemledik.”

Kategori: